Navazujeme spolupráci se slovenskými partnery

Regionální rada rozvoje a spolupráce se sídlem v Třinci připravuje ve spolupráci s novými partnery na Slovensku dva nové projekty.

Navazujeme spolupráci se slovenskými partnery

S Rozvojovou agentúrou Žilinského samosprávneho kraja je to projekt Síť inteligentních samospráv příhraničí, který je zaměřený na spolupráci a výměnu dobrých praktik mezi obcemi, městy a místními akčními skupinami. Na jednotlivých aktivitách se kromě hlavních partnerů, žilinské agentury a Regionální rady, podílejí na slovenské straně také místní akční skupiny Horný Liptov, Dolný Liptov a Združenie obcí Horného Turca na ochranu životného prostredia, na české straně pak místní akční skupiny Opavsko a Rožnovsko.

Druhý partnerský projekt Spoznávame dedičstvo pohraničia zo sedla elektrobicykla je zaměřen na rozvoj cestovního ruchu a jeho hlavním cílem je vybudování sítě půjčoven elektrokol a doprovodné infrastruktury. Na přípravě tohoto projektu se spolu s Regionální radou podílejí Organizácia cestovného ruchu Kysuce a Oblastná organizácia cestovného ruchu Malá Fatra.

 

Na realizaci obou projektů byly společně se Slovenskými partnery podány žádosti o poskytnutí finančního příspěvku v rámci operačního programu Interreg V-A Slovenská republika - Česká republika.

15.11.2016